SEO tips 2017

SEO tips 2017

Iedereen wil met zijn of haar site bovenaan komen te staan in Google. De klim naar de top blijft een grote uitdaging, maar met een beetje kennis van Googles algoritmes geraak je al een heel eind. En onze tips & tricks kunnen ook geen kwaad.

Met hoeveel opslagruimte kan de Samsung Galaxy S7 worden uitgebreid? In een halve seconde tijd krijg ik van Google een lijst met 34.000 antwoorden, maar met het eerste heb ik al genoeg. Zoveel is duidelijk: Google wordt steeds beter in het beantwoorden van vragen. Dat is te danken aan een reeks algoritmes, die resultaten in een bepaalde volgorde sorteren. Een deel van die algoritmes zit verzameld in de Google Zoo.  

De Google Zoo temmen

De Google Zoo wordt bevolkt door panda’s, pinguïns, duiven en andere beesten. Elke diersoort heeft zijn eigen functie bij het rangschikken van websites in Google. De panda filtert sites van lage kwaliteit uit de resultaten weg, de pinguïn doet hetzelfde met sites die verdachte links bevatten. Als site-eigenaar wil je die dieren vooral koest houden. Hoe je dat doet? Lees meer op Jakency over website optimaliseren

  • Panda: Zorg ervoor dat je site kwaliteitsvolle teksten bevat en er goed uitziet op smartphones en tablets.
  • Pinguïn: Spreek klanten, partners en leveranciers aan om te verwijzen naar jouw site. Die links worden steeds belangrijker dan een hoop links van minder interessante sites.
  • Duif: Probeer de mensen uit jouw buurt te bereiken. Maak hiervoor bv. een pagina aan op Google +.

In orde? Goed gedaan, je hebt jouw kansen om te stijgen in de zoekresultaten aanzienlijk verhoogd! Hou wel in gedachten dat Google met nog heel wat andere factoren rekening houdt. 

We helpen je nog een handje

Met deze drie tips & tricks vind je nog sneller je weg in Google.

Ontdek welke van je pagina’s vindbaar zijn

Wil je snel zien of jouw sitepagina’s wel goed in de bibliotheek van Google zijn opgeslagen? Ga naar Google en voer in het zoekveld site: www.[jouw-site].be in. Je krijgt een lijst van alle geïndexeerde pagina’s.

Ontdek welke sites op die van jou lijken

Met related search vraag je aan Google om uit zijn bibliotheek een lijst van websites te halen waarvan de inhoud lijkt op die van jouw site. Type hiervoor het volgende in het zoekveld: related: www.[jouw-site].be.

Check de metadata op jouw en andere sites

Heb je zo’n gelijkaardige site gevonden, dan kun je ontdekken hoe die er SEO-gewijs uitziet. Installeer Meta SEO Inspector op je browser (Google Chrome), ga naar een website, en klik op het icoontje rechtsboven. In het venster krijg je in één oogopslag de titel, de metabeschrijving en de meta keywords van de sitepagina te zien.

Gebruik Alt tags bij afbeeldingen voor SEO