Wat is SEO copywriting?

seo copywriting

Een website is een combinatie van tekst, afbeeldingen, video en andere soorten media die samen zorgen voor een aangename ervaring voor de bezoeker. Met duidelijk geschreven teksten die aansluiten op de vragen die de bezoeker heeft zorg je voor een goed functionerende website. Naast schrijven voor mensen zal een SEO copywriter ook schrijven voor zoekmachines als die van Google. Wat is SEO copywriting en welke voordelen biedt het voor de eigenaar van de website? Lees dit artikel voor het antwoord op deze vraag. Meer weten over search engine optimization ?

Wat is SEO?

De afkorting SEO staat voor Search Engine Optimization, met andere woorden het optimaliseren van een website voor zoekmachines. Hierbij spelen meerdere factoren een rol, SEO copywriting maakt hier een belangrijk deel van uit.

Wat is SEO copywriting?

Elke website moet voorzien worden van relevante tekst. Deze moet duidelijk leesbaar zijn, zonder spel- en grammaticafouten, met zinnen die lekker lopen. Bij SEO copywriting wordt er tevens rekening gehouden met de indexatie van zoekmachines. Die kijken op een andere manier naar de tekst dan een normale bezoeker. Denk voorbeeld aan:

  • Het gebruik van subkopjes met H-tags.
  • Specifieke sleutelwoorden die passen bij de zoekopdracht.
  • De lengte van de tekst voor een blog of informatieve pagina.
  • De hoeveelheid nieuwe teksten op een website.
  • Opsommingen en lijstjes.

Dit zijn enkele aandachtspunten waar de SEO schrijver rekening mee zal houden. In combinatie met alle andere Search Engine Optimization richtlijnen zal de ranking ofwel positie van een website in Google en andere zoekmachines snel stijgen. Goede SEO copywriting kan de vindbaarheid van een website snel verbeteren.

SEO waar beginnen