Wat is SEO score?

seo score

Er zijn miljoenen verschillende websites op het internet, hoe kan jouw klant de juiste website vinden? Dat gebeurt meestal via een zoekmachine als Google of Bing, iemand voert een zoekwoord of meerdere zoekwoorden in en bekijkt de eerste resultaten. Wanneer de website een positieve SEO score heeft zal deze hoog worden weergegeven op de relevante zoekopdracht. Wanneer de SEO score niet optimaal is zal de persoon jouw website niet kunnen vinden. Wat is SEO score en hoe kun je deze hoger maken? Neem vandaag nog contact op met Jakency voor uw SEO.

Wat is SEO score?

SEO staat voor Search Engine Optimization, een website wordt optimaal ingericht voor een hoge positie in zoekmachines op relevante zoektermen. Hoe hoger de SEO score, hoe hoger de positie op de pagina van zoekresultaten. Het kan voorkomen dat een concurrerend bedrijf hoger in de zoekresultaten staat dan het bedrijf waar eigenlijk naar gezocht wordt. In dat geval heeft de concurrent een betere SEO score.

Hoe kun je de SEO score verhogen?

Je maakt een website enerzijds voor de bezoeker, en anderzijds voor de zoekmachines. Laten we even de focus leggen op SEO en daar enkele belangrijke aandachtspunten voor opsommen:

  • De website moet snel laden.
  • De website moet op elk apparaat juist weergeven.
  • De metadata moet op de juiste wijze ingevoerd worden.
  • De teksten op de website moeten geschreven worden met de juiste keywords.
  • Er moet gebruik gemaakt worden van relevante H-tags.
  • De website moet kwalitatief in orde zijn met een goede navigatie.
  • Er moet gebruikt gemaakt worden van afbeeldingen en video.

Dit zijn een aantal aspecten die allemaal zorgen voor een hogere SEO score, en daarmee de vindbaarheid van de website vergroten.

Google Posts geautomatiseerd dankzij nieuwe API-ondersteuning