Wat is SEO website?

website seo

Er zijn verschillende soorten websites met uiteenlopende doelstellingen. Zo zijn er corporate websites die meer informatie geven over een onderneming, er zijn webshops die producten verkopen, internet dienstverleners die hun diensten aanbieden en blogs die schrijven over diverse onderwerpen voor een specifiek publiek. Een seo optimalisation website is geoptimaliseerd voor zoekmachines, dit soort sites scoren hoger in Google waardoor ze meer bezoekers trekken. Wat is een SEO website en hoe transformeer je een reguliere site tot een SEO site?

Wat is SEO website?

Bij het ontwerpen van een website wil je de bezoeker een prettige ervaring bieden. Zoekmachines als Google willen de persoon die een zoekopdracht ingeeft doorsturen naar een website die het juiste antwoord geeft op de gestelde vraag. Hiervoor hebben ze SEO richtlijnen opgesteld. Wanneer je een website volgens deze richtlijnen inricht zul je automatisch hoger scoren in Google, Bing en andere zoekmachines.

Hoe maak je een SEO website?

Je kunt bij een nieuwe website direct rekening houden met de SEO richtlijnen, je kunt ook een bestaande website aanpassen. Hiervoor zul je diverse aanpassingen moeten doorvoeren zoals:

  • De navigatiestructuur inrichten met menu’s en submenu’s voor een logische navigatie.
  • Zorgen dat de hoofdpagina snel geladen wordt op elk apparaat.
  • De teksten optimaliseren met keywords en alinea’s.
  • De HTML code voorzien van de juiste metadata.
  • Regelmatig nieuwe content plaatsen zoals een blog pagina.

Doorgaans schakelen ondernemers voor de conversie van normale website naar SEO site een online marketing specialist in voor het beste resultaat. Het doel is altijd hoger scoren in zoekmachines.

seo copywriting