Black hat SEO

In het jargon van zoekmachine optimalisatie (SEO) terminologie, verwijst black hat SEO naar het gebruik van agressieve SEO-strategieën, technieken en tactieken die zich alleen richten op zoekmachines en geen menselijk publiek, en gehoorzamen meestal niet aan de richtlijnen van zoekmachines.

Enkele voorbeelden van black hat SEO-technieken omvatten: trefwoord stuffing, onzichtbare tekst, doorway pagina’s, het toevoegen van niet-verwante zoekwoorden om de inhoud van de pagina te wijzigen of van pagina te wisselen (het volledig veranderen van de webpagina nadat het is gerangschikt door zoekmachines).

Gebruik van black hat SEO

black hat SEO wordt steeds vaker gebruikt door mensen die op zoek zijn naar snel financieel rendement op hun website, in plaats van een investering in hun website op lange termijn. black hat SEO kan mogelijk leiden tot het feit dat uw website wordt verbannen uit een zoekmachine. Omdat de focus meestal ligt op een snel hoog rendement businessmodel, vinden deskundigen het risico om te worden verbannen uit zoekmachines door het gebruik van black hat SEO tactieken een enigszins irrelevant risico.

black hat SEO kan ook worden aangeduid als onethisch SEO of spamdexing, omdat spamdexing een veel gebruikte black hat SEO tactiek is.