Limburg: hier groeien ideeën!

Steeds vaker kiezen Limburgers ervoor om een eigen onderneming op te starten, en hun ideeën om te zetten in realiteit. De drang naar meer vrijheid en een eigen bedrijf om op te zetten en succesvol te maken is een stuk groter in deze streek dan ooit. Natuurlijk komt bij het opstarten van een bedrijf ook heel wat kijken, zoals bijvoorbeeld het opbouwen van een website die vindbaar is op zoekmachines als Google.

Tegenwoordig kunnen ondernemingen niet meer zonder een online platform of website. Maar waarom is dat zo, en wat is het belang van een vindbare site voor het succes van je start-up in Limburg? Meer informatie daarover vind je in het onderstaande artikel!

Waarom is een SEO-vriendelijke website belangrijk voor bedrijven?

Bedrijven willen zich eerst en vooral onderscheiden van andere ondernemingen binnen dezelfde branche, teneinde meer potentieel klanten aan te trekken. Dit kan door bijvoorbeeld de USP's of unieke karakteristieken van de onderneming in de verf te zetten. Terwijl dat vroeger vooral gebeurde door mond-aan-mondreclame en marketingtechnieken als flyers, berichten en kranten, enzovoort, is nu het internet het belangrijkste medium.
Lees meer over: SEO of Zoekmachine optimalisatie

Een van de beste manieren om meteen professioneler over te komen, vooral voor startups, is door een eigen website op te bouwen. Het is één van de belangrijkste stappen bij het oprichten van een eigen zaak aangezien het het bereik van de onderneming veel groter maakt. Hieronder enkele belangrijke voordelen van een eigen website voor start-ups:

1. Meer bereikbaarheid

Met een eigen site is de onderneming snel bereikbaar voor zowat iedereen met een internetverbinding. Op die manier is de kans dat meer mensen geïnteresseerd zijn in de geboden dienst of product ook veel groter. Dankzij SEO kan de website daarbij ook nog eens afgestemd worden op de doelgroep die het bedrijf voor ogen heeft!

2. Een professionele uitstraling

Niets draagt zo bij aan de professionele look van een bedrijf als een eigen website. Door middel van een aantrekkelijke lay-out, goed geschreven content en leuke visuele aspecten valt een goede website meteen op, en dat zal het imago van het start-up bedrijf natuurlijk alleen maar ten goede komen.

3. Een betere communicatie met klanten

Daarbij geeft een website de onderneming ook de kans om beter, transparanter en sneller te communiceren met klanten en geïnteresseerden. Door middel van een contactformulier, e-mailadres of telefoonnummer kunnen klanten vragen stellen, info krijgen over bepaalde producten, diensten, enzovoort.

Het is duidelijk dat een website voor nieuwe bedrijven heel wat voordelen met zich meebrengt. Dat is dan ook waarom start-ups in Limburg en eigenlijk overal vaak beginnen met het bouwen van een eigen website, wat terecht ook wel een 'online visitekaartje' genoemd kan worden. Maar hoe moeten deze start-ups hun website en dus bedrijf nu zichtbaar maken voor bezoekers? Het antwoord op die vraag heeft vooral te maken met SEO - en wat meer info daarover is hier zeker van belang!

Lees ook:

Wat is SEO, wat doet het en waarom is het belangrijk?

SEO is eigenlijk een afkorting voor Search Engine Optimization en omvat allerlei technieken waarmee de content van een website (de geschreven tekst) bijdraagt tot de vindbaarheid van de website als geheel. SEO is een onmisbare factor bij het bereikbaar én populair maken van de website van een bedrijf. Het principe is eenvoudig:

  • Iemand zoekt op Google of een andere zoekmachine bepaalde keywords of zoekwoorden, zoals 'planten voor buiten', met bijvoorbeeld de intentie een aankoop te doen.
  • Op basis van die woorden zal een algoritme binnenin Google alle relevante websites opgeven, beginnende met de meest relevante en populaire websites.
  • Afhankelijk van hoe goed de geschreven content van de website van het bedrijf is, zal die website hoger of lager op de Google ranking komen te staan.

Op zich een eenvoudig proces, maar het maakt wel meteen duidelijk hoe belangrijk het is voor start-ups om meteen content te schrijven die kwalitatief en relevant is. Hoe specifieker de geschreven teksten zijn en hoe beter keywords en andere relevante woorden erin zijn verwerkt, hoe groter de kans dat zoekopdrachten naar de nieuwe website zullen leiden!

Je start-up website SEO-vriendelijk maken voor Google

SEO is een onmisbare tool bij het creëren van een website die snel op Google en eventueel andere zoekmachines gevonden kan worden. Maar hoe kan je als start-up je nieuwe website nu precies SEO-vriendelijk maken? Er zijn heel wat zaken waar je op moet letten, maar het resultaat is hoe dan ook alle moeite waard!

1. Je content relevant maken

Eerst en vooral is het belangrijk dat de teksten die op je website staan, ook wel degelijk relevant zijn. Het gaat hierbij niet enkel om hoe goed en vlot je schrijft en hoe gemakkelijk je teksten lezen, maar ook de aanwezigheid van specifieke kernwoorden spelen een rol. Verkoop je bijvoorbeeld grasmaaiers, dan is het een goed idee om het woord 'grasmaaier', 'grasmachine' en andere synoniemen te gebruiken in de teksten op je verschillende webpagina's.

2. Het belang van een keywordonderzoek

Wil je het niveau en de relevantie van je content op je website nog een niveau hoger tillen, dan kan je ook altijd gebruik maken van een zogenaamd Google keywordonderzoek. Een dergelijk onderzoek bestaat eruit dat er een aantal belangrijke woorden opgegeven worden, waarna je een lijst krijgt met alle verwante en relevante woorden die vaak op Google gezocht worden. Deze bijkomende woorden kan je dus ook in je teksten verwerken, teneinde een betere ranking te verkrijgen in Google!

3. De balans vinden is essentieel!

Het is gemakkelijk om veel relevante woorden in je website-content te verwerken - maar te veel is te veel! Het geheim zit hem in het feit dat er een balans moet zijn tussen het gebruik van voldoende kenwords, terwijl de tekst toch natuurlijk en niet geforceerd leest. Vaak worden keywords daarom slechts een bepaald aantal keer (of percentage van het totale woordaantal) in de tekst verwerkt. Op die manier is de content SEO-vriendelijk, maar leest die toch vlot voor bezoekers.

SEO als gouden graal voor een succesvolle website

Het spreekt voor zich dat er nog heel wat meer zaken komen kijken bij het SEO-optimaliseren van je nieuwe website. Start-ups doen er hoe dan ook goed aan om meer over SEO te leren en eventueel advies in te winnen bij een specialist. De complexiteit van SEO en alles wat erbij komt kijken is ook de reden waarom veel mensen vertrouwen op een gespecialiseerd bedrijf voor het opbouwen van de website én het inrichten en schrijven van de content.

Als start-up is het zeker geen gemakkelijke opdracht om hoger in de rankings van Google te komen te staan. Zelfs als de SEO perfect is, zal het nog steeds tijd en energie vragen om aan naambekendheid te winnen en meer dagelijkse bezoekers naar de website te krijgen. Toch mag het belang van goede SEO niet onderschat worden, want het is juist Search Engine Optimization wat ervoor zorgt dat mensen die bepaalde zoekwoorden ingeven ook degelijk jouw website tussen de resultaten zien.

De hulp inschakelen van een SEO-specialist is dus een goed idee als je je start-up in Limburg meteen een stapje voor wilt geven. Het internet is het medium waarlangs alles tegenwoordig gebeurt, dus gebruik maken van alle middelen om je nieuwe website sterk te lanceren is alle moeite zeker waard!