SEO - zoekmachine optimalisatie

Zoekmachineoptimalisatie (Search Engine Optimization, afgekort: SEO) betekend eigenlijk de techniek, autoriteit, interne links en externe naar je website optimaliseren om zo hoog mogelijk te scoren in Google in de organische zoekresultaten met relevante zoekwoorden zodat potentiële klanten je vinden. Via search engine optimization zal jouw website of pagina op de eerste pagina van de search engines komen te staan. Het bekijken van de positie in de zoekresultaten van Google of Bing, het analyseren van de Google Analytics alsook het optimaliseren van de tags begint in een eerste fase.

Verwacht uiteraard meer dan dit van je seo specialist dit zijn juist enkele tips waar je mee moet beginnen. SEO moet dan ook altijd een onderdeel vormen van het online marketing strategie van je bedrijf of zaak zoals ook social media dat zou moeten zijn.

Jakency als je partner voor zoekmachineoptimalisatie

Je hebt ons misschien gevonden in Google terwijl je zocht naar een SEO specialist of SEO bureau in jouw stad of via ons bedrijf die in de meeste steden in België op nummer één staat in de zoekmachines van Google. Maar ook voor social media, inbound marketing of digital marketing kan je ons inhuren.

Wij zijn de Nummer Één SEO Specialist ( search engine optimisation ) in heel veel verschillende steden.
Als je wilt weten hoe wij jou kunnen helpen meer gerichte leads en sales te genereren, klik dan hieronder en...

STOP MET HET VERLIEZEN VAN KLANTEN AAN JE CONCURRENTIE

DATAGESTUURDE SEO-DIENSTEN.

Wij bieden eenmalige SEO-projecten aan om problemen en mogelijkheden om uw bedrijf te laten groeien onder de aandacht te brengen. Voor het beste resultaat adviseren wij echter een campagne van minimaal 6 maanden om een waardevol marktaandeel te veroveren van gerichte trefwoordgroepen.

ZOEKWOORDENONDERZOEK

Diepgaand trefwoord- en concurrentieonderzoek om te laten zien waar gebruikers naar op zoek zijn, samen met nieuwe zoekmogelijkheden om een nieuw publiek te bereiken.

META

Het optimaliseren van uw webpagina's metagegevens met doelgerichte trefwoorden en verleidelijke calls to action (CTA's) om meer klikken te krijgen van zoekmachineposities (SERP's).

TECHNISCHE AUDIT

Een bruikbare SEO audit die de knelpunten voor webcrawlers aan het licht brengt en prioritaire verbeterpunten aanreikt om het volledige potentieel van uw website te ontsluiten.

ON-PAGE

Wij maken uw website de nummer één positie binnen de zoekmachines waardig, door de inhoud en structuur van de pagina te optimaliseren voor SEO.

WEBSITEMIGRATIE

Beveilig uw bestaande websiteverkeer en inkomsten bij de verhuizing naar een nieuw domein/ontwerp. Wij bieden gedegen migratieplannen om eventuele verliezen te beperken.

LOCAL

Belangrijk voor kleine bedrijven om nieuwe klanten te winnen. Gelukkig hebben we bewezen strategieën om uw bedrijf hoog te laten scoren in uw lokale markt.

INTERNATIONAAL

Het kan zeer moeilijk zijn om uw website(s) organisch te laten groeien in verschillende markten. Wij helpen u te bepalen waar u uw inspanningen moet concentreren om de meeste ROI te behalen.

LINKBUILDING

Het verkrijgen van relevante, autoriteire backlinks is de sleutel tot elke SEO-campagne om de zoekwoorden positie en vindbaarheid te vergroten. Wij weten wat publicaties willen en hoe we ze kunnen inzetten voor uw bedrijf en welke tools we moeten gebruiken. Lees meer over leer de basis van kwaliteit linkbuilding voor SEO

GOOGLE PENALTY

Handmatige penalties van Google zijn zeldzamer dan vroeger, omdat zoekmachines hun algoritmes steeds verder ontwikkelen. Desalniettemin weten we hoe we van hen te herstellen.  

Laat uw concurrentie achter met SEO

Volgens onderzoek worden 73% van de website bezoekers doorverwezen door zoekmachines zoals google. Om deze reden alleen al zou het een groot onderdeel moeten vormen van uw internet marketing strategie.

Onze werking als SEO Bureau

seo visie

We worden beschouwd als een van de meest betrouwbare en efficiënte bureaus in België op gebied van digital marketing.. Met een team van copywriters en specialisten blinken we uit t.o.v onze concurrenten, ons team staat voor het leveren van efficiënte resultaten voor uw bedrijf. Met de expertise om met complexe situaties om te gaan, kunnen de SEO specialisten professioneel advies geven voor bedrijven die de search engine optimization van hun website wenst te verbeteren of voor een bedrijf die geoptimaliseerd wil worden voor bepaalde klanten of zoekmachines.

Ons werk bestaat eruit om ervoor te zorgen dat uw bedrijf gemakkelijker gevonden wordt door potentiële klanten door je website te optimaliseren en betere ranking te behalen en meer traffic naar de website te behalen door je keywords. Met verbeterde search engine optimization, kan uw bedrijf eenvoudig stijgen in de zoekresultaten van Google om zo meer bezoekers naar uw website te krijgen.

Onze visie bestaat erin om uw klantenbestand te doen groeien met innovatieve online marketing strategieën die bewezen zijn om goede resultaten op te leveren voor uw bedrijf.

Maar ook voor social media of inbound marketing kan je ons inhuren.

Bovendien helpen onze diensten om het inkomen van uw bedrijf te verhogen door het aanleveren van enthousiaste en geïnteresseerde klanten die opzoek zijn naar uw diensten.

Dus als u opzoek bent naar de nummer 1 inbound marketing specialist dienst, dan kan u vandaag nog een gratis offerte hiervoor krijgen. Laat ons uw optimalizatie onder handen nemen en kijk hoe uw bedrijf floreert.

Word beter gevonden dankzij zoekmachine optimalisatie

Laat jouw bedrijf beter gevonden worden en geef het de bezoekers en klanten die het verdiend door de organische zoekresultaten in Google te domineren via SEO. Om zo zo hoog mogelijk in Google te geraken.

Laat je klantenbestand groeien

Onze services zullen meer klanten naar jouw website, producten en diensten sturen dan elke andere online marketing strategie.

Verhoog je inkomsten

Zie je bedrijf groeien door een nieuwe stroom van aanmeldingen of klanten die je goederen en services willen kopen.

Maar ook voor social media of inbound marketing kan je ons inhuren.

Hoe gaan we te werk ?

Hogere posities

Wij van Jakency zijn niet tevreden met alleen maar de toppositie in de zoekmachines. We willen de hele pagina domineren met SEO. We hebben de eerste pagina van Google succesvol weten te domineren voor een aantal van de moeilijkste zoekopdrachten in het land. We proberen altijd zo hoog mogelijk in Google te geraken. (search engine marketing)

Website optimalisatie

Heeft je website een makeover nodig, wij zijn gespecialiseerd in het bouwen van mobiel vriendelijke websites met een hoge conversie.

We doen alles zelf

We besteden niks uit, doen niet aan ‘Black Hat’ tactieken voor websites en leveren geen half werk.

Zorgeloze Contracten

We maken gebruik van maandelijks opzegbare contracten. Wanneer je betaald op basis van resultaten en een bedrijf kan ze niet waarmaken, waarom zou je dan blijven betalen?

Enkele klanten waar we enkel search engine optimization voor doen

De voordelen

seo voordelen

Hoewel er vele redenen zijn om aan optimization seo te doen voor je websites, is het primaire doel meestal om meer bezoekers naar uw website te verkrijgen en zoekmachines leveren nu eenmaal meer bezoekers dan andere website op het internet.

Er zijn echter vele andere voordelen die de diensten met zich meebrengen.

 • Verhoging van het relevantie website verkeer
 • Bezoekers komende van zoekmachines kent een hoger conversie percentage
 • Het is een boost voor uw naamsbekendheid
 • Het verbetert de prestaties / snelheid van uw website
 • Goede SEO verbetert de gebruiksvriendelijkheid van uw website

Onze resulaten als agency

U kan hier een paar zoekwoorden vinden waarvoor wij op #1 staan in Google (search engine marketing). Vertrouw het nooit aan een bedrijf toe dat zelf niet terug te vinden is binnen de organische zoekresultaten van Google.

Wat zou de beste SEO van België voor uw zaak kunnen betekenen ?

De kans is groot dat je op deze pagina terecht gekomen bent nadat je via Google aan het zoeken bent geweest naar termen zoals "SEO" of zoekmachine optimalisatie in één van de steden waar wij actief zijn. Of misschien heeft u één van onze youtube video's gezien en bent u zo hier terechtgekomen

Wanneer je website niet voor je diensten of producten op de eerste pagina van Google staat dan geef je eigenlijk geld weg aan je concurrentie die boven je staat. De vraag die je je misschien stelt is: waarom heb ik een specialist nodig op lokaal niveau ? Omdat het internet en het feit dat iedereen tegenwoordig met een GSM rondloopt het telefoonboek vervangen heeft. Men zoekt nu via Google naar lokale diensten bij hun in de buurt.

Dus...

STOP MET HET VERLIEZEN VAN KLANTEN AAN JE CONCURRENTIE

Neem vandaag nog contact met ons op voor je marketing of advertising behoeften.

SEO afkorting

SEO is de Engelse term voor zoekmachine-optimalisatie op het web. De afkorting staat voor Search Engine Optimization

SEO betekenis

Wat is SEO

Meer bezoekers op je site door topposities in Google

Het staat voor Search Engine Optimization of zoekmachine-optimalisatie van je website of blog. Concreet: we bouwen je copywriting en website op volgens de regels van de kunst en zetten je op koers naar de top van de zoekresultaten. Zo haal je een pak meer bezoekers binnen. Want gevonden worden in Google, daar draait het om op het overvolle internet van vandaag.

Waarom optimization?

Lok bezoekers naar jouw website

Google domineert het internet. 90% van de surfers begint er zijn online zoektocht en komt zo op je website of blog terecht. Sta je niet in de zoekresultaten, dan sta je nergens. Want wat ben je met je fonkelnieuwe website, als er geen enkele surfer op belandt?

Verhoog je online én offline verkoop

Meer bezoekers, meer kans op conversie via SEO. Ook offline trouwens. 86% van de mensen doet eerst onderzoek online voor ze naar uw zaak komen. Ze zoeken en vergelijken bedrijven, winkels, horeca etc. in hun buurt via Google.

Het blijft opbrengen op lange termijn

Zoekmachine-optimalisatie is geen kost, maar een investering. Eentje met een hoge return. Engine optimization seo wordt vaak vergeleken met een investering in vastgoed. Als alles goed zit, kunnen de returns over de jaren heen astronomisch hoog oplopen.

Branding & gratis reclame

Hoe, waar en hoe vaak je blogs verschijnt in de zoekresultaten beïnvloedt hoe mensen je merk ervaren. Het zoekresultaat is vaak de eerste kennismaking met je bedrijf. Bepaal dus zelf hoe dit eruit ziet.

Je concurrent doet het

Doen je concurrenten aan SEO via hun blogs? Verlies geen terrein en spring ook op die kar.Het is een onontgonnen gebied in jouw sector? Neem dan nu een voorsprong.

Onze killer SEOS

Ze sluipen doorheen je website en laten ongemerkt toptrefwoorden achter. Naadloos leiden ze Google langs broncode, metatags en tekst. Ze schrijven relevante killer content waaraan Google en haar zoekers niet kunnen weerstaan. Het is dan ook belangrijk dat we relevante teksten schrijven voor mensen en links leggen naar deze pagina's.Waarbij kwaliteit belangrijker is dan kwantiteit. Ook het hebben en maken van een blog speelt hier een grote rol in. Onze gespecialiseerde copywriters...

 • weten perfect wat jou doet scoren én vooral niet doet scoren
 • stemmen de optimalisatie af op het gedrag van je doelpubliek
 • volgen de evolutie van Google al jaren op de voet & putten uit een diepe bron van kennis
 • anticiperen op de toekomst
 • geven professioneel advies in de meest complexe situaties

STOP MET HET VERLIEZEN VAN KLANTEN AAN JE CONCURRENTIE

De 3 grote pijlers tijden ons stappenplan

Aangezien er meer dan 200 factoren een rol spelen of je hoog scoort in Google of niet via SEO. Zetten we hieronder de 3 belngrijkste peilers van zoekmachineoptimalisatie op een rijtje.

Relevante Content

Het hebben van goede en relevante content op je website is uiteraard een belangrijke factor binnen SEO. We beginnen altijd met een zoekwoorden onderzoek ook wel keyword research genoemd. We brengen alle zoekwoorden in kaart en kiezen onze pagina's of landingspagina waarop we willen scoren binnen onze websites. Een klein stappenplan gaat als volgt:

 • Volledig zoekwoorden onderzoek
 • Nulmeting
 • Concurrentie analyse
 • Content creatie
 • Opzet en verbetering van Google My Business
 • Is er duplcate content of Cannibalization aanwezig
 • Sitemap.xml creatie
 • Google search console
 • ...

Techniek

Het is natuurlijk voor SEO (Search Engine Optimization) belangrijk dat je website crawlbaar is voor de zoekmachines. Dit doen we door het maken van een informatieve en duidelijke navigatie en url structuur. Dit doen we voor al de websites die we maken. Dit zijn echter niet de enigste balngrijke zaken voor Google. Hieronder ene kleine opsomming wat zeker in orde moet zijn.

 • Google search console
 • Responsive, Mobile friendly website
 • Duidelijk en juist ingevulde meta Titles
 • Interne linkbuilding
 • AMP pages en https
 • Robots.txt file
 • ...

Autoriteit

Hierboven beschreven we al kort dat we een technisch en content sterke website nodig hebben voor SEO. Linkbuilding het verkrijgen van externe link op een organische manier naar je website is een laatste belangrijk onderdeel. Met andere woorden zorgen we linken naar je website zodat je autoriteit omhoog gaat. Dit kunnen we doen door relevantie content te maken en ook door concurrentie analyse

Neem vandaag no contact op om jouw websites te laten optimaliseren.

Kiezen voor SEO of SEA kiezen?

De strategie achter SEO en SEA is hetzelfde alsook het doel echter is de vorm anders. Wat doe j om te beginnen ? Google Adwords (SEA) of google ads (advertising) kan je zeker in het begin gebruiken om je product, website of merk in de kijker te zetten.
De advertenties kunnen eenvoudig binnen enkele dagen gemaakt en opgestart worden. Let wel op dat voor zeer concurrentiële markten de klik kosten zeer duur zijn. Dit maakt dat Google Adwords of adverteren op de lange termijn minder interessant is om toe te passen.

Bij SEO zullen de resultaten echter pas binnen enkele maanden zichtbaar en vindbaar zijn, daarom zijn de natuurlijk of organische resultaten altijd een lange termijn visie. De bedoeling moet altijd zijn dat de strategie op termijn de SEA strategie en verschil overneemt.

SEO Tools

Om je posities binnen Google te verbeteren met SEO kan je gebruik maken van verschillende seo tools. Hieronder vind je enkele tools terug die we gebruiken.

 • Google search console
 • Google Keyword Planner
 • AWRcloud
 • Moz
 • Google Rich Results Tester
 • Answer the public
 • Ahrefs
 • Semrush
 • Netpeak
 • Surferseo
 • Contentking
 • ...

Veel gestelde vragen

WAT IS ZOEKMACHINE OPTIMALISATIE?

Digital marketing is een manier om de kwaliteit en kwantiteit van het organische verkeer naar uw site te verhogen door middel van zoekmachine resultaten met SEO. U kunt uw doelgroep helpen u te vinden door middel van geoptimaliseerde inhoud, meta beschrijvingen, title tags en meer. Nauwkeurig trefwoordonderzoek, zijn essentieel om dit te laten gebeuren - Jakency zal uw bedrijf helpen om hoog te scoren voor de meest populaire trefwoorden in uw niche.

WAT IS On-PAGE SEO TER PLAATSE?

On-page seo verwijst eenvoudigweg naar het verzekeren dat uw website zoekmachinevriendelijk is voor gerichte trefwoorden waar gebruikers naar zoeken. Het is een manier om elementen van uw site te optimaliseren en aan te passen, zodat zoekmachines effectiever kunnen 'crawlen' en uw content aanbod begrijpen. Jakency maakt ook gebruik van een schema code checker, die wordt toegevoegd aan HTML om de manier waarop zoekmachines uw pagina's lezen en weergeven in de zoekresultaten te verbeteren.

WAT IS OFF-PAGE SEO?

Off-page seo houdt rekening met een groot aantal externe factoren die de positie van uw website in de zoekresultaten kunnen beïnvloeden. Meestal gaat het hierbij om het verbeteren van de autoriteit, relevantie en betrouwbaarheid van uw site door middel van gerichte linkbuilding. Dit proces maakt gebruik van benchmarking als manier om uw concurrenten en het industriële landschap te begrijpen, en biedt gedetailleerde informatie over het type en de hoeveelheid links die nodig zijn om uw bedrijf door de ranglijst te laten stijgen.

HOEVEEL KOST HET?

De kosten van SEO zullen grotendeels afhangen van de omvang van het project, het budget en de duur van het contract. Onze retainers beginnen vanaf 500 euro per maand om de impact voor kleinere niches aan te tonen. Uiteindelijk is het, omdat het op maat gemaakt is op een individuele basis, het beste om de kosten direct te bespreken.

HOE LANG DUURT HET OM DE RESULTATEN VAN SEO TE ZIEN?

De resultaten kunnen meestal worden gezien van ongeveer 4 tot 6 maanden, daarom adviseren wij een minimum van 6 maanden voor alle projecten voor de beste ROI. Na deze eerste periode kunt u een gestage groei over de organische kanalen verwachten.