SEO Blog

De laatste nieuwtjes op het gebied van SEO en zoekmachine optimalisatie. Lees onze blog en indien je vragen hebt over SEO contacteer ons dan op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Kwalitatieve content

Kwalitatieve content om beter gevonden te worden in Google

SEO, SEA, link building, anchor links,… om de haverklap duikt in het wereldje van de online verkoop en de ranking van je website in zoekmachines wel een nieuwe term en een nieuw wondermiddel op. Allemaal middeltjes die zeker hun doel en bestaansreden hebben, maar die ook tot heel wat artificieel geknoei leiden. En laat Google nu net een hekel aan het woordje ‘artificieel’ hebben. Natuurlijk loont het de moeite om in dergelijke situaties een SEO specialist onder de arm te nemen, maar heb je deze specialisten voor elk onderdeel van je SEO strategie nodig? Een beetje schrijver kan met kwalitatieve en in het oog springende content heel wat bezoekers op de juist manier raken en aantrekken.

Lees meer: Kwalitatieve content om beter gevonden te worden in Google

Wat is SEO website?

Er zijn verschillende soorten websites met uiteenlopende doelstellingen. Zo zijn er corporate websites die meer informatie geven over een onderneming, er zijn webshops die producten verkopen, internet dienstverleners die hun diensten aanbieden en blogs die schrijven over diverse onderwerpen voor een specifiek publiek. Een SEO website is geoptimaliseerd voor zoekmachines, dit soort sites scoren hoger in Google waardoor ze meer bezoekers trekken. Wat is een SEO website en hoe transformeer je een reguliere site tot een SEO site?

Lees meer: Wat is SEO website?

Wat is SEO copywriting

Een website is een combinatie van tekst, afbeeldingen, video en andere soorten media die samen zorgen voor een aangename ervaring voor de bezoeker. Met duidelijk geschreven teksten die aansluiten op de vragen die de bezoeker heeft zorg je voor een goed functionerende website. Naast schrijven voor mensen zal een SEO copywriter ook schrijven voor zoekmachines als die van Google. Wat is SEO copywriting en welke voordelen biedt het voor de eigenaar van de website? Lees dit artikel voor het antwoord op deze vraag.

Lees meer: Wat is SEO copywriting

Wat is SEO score en hoe verhoog je deze ?

Er zijn miljoenen verschillende websites op het internet, hoe kan jouw klant de juiste website vinden? Dat gebeurt meestal via een zoekmachine als Google of Bing, iemand voert een zoekwoord of meerdere zoekwoorden in en bekijkt de eerste resultaten. Wanneer de website een positieve SEO score heeft zal deze hoog worden weergegeven op de relevante zoekopdracht. Wanneer de SEO score niet optimaal is zal de persoon jouw website niet kunnen vinden. Wat is SEO score en hoe kun je deze hoger maken?

Lees meer: Wat is SEO score en hoe verhoog je deze ?

Google Posts seo

Wat zijn Google Posts en wat is hun impact op SEO

Google is een dynamisch bedrijf dat continu leuke nieuwigheden en functionaliteiten op de markt brengt. Eentje daarvan zijn de Google Posts voor kleine ondernemingen die over een Google My Business account beschikken. Geen idee wat Google Posts zijn? Niet getreurd, het kostte ons ook even tijd om het verschil tussen Google My Business en Google+ te ontdekken… laat staan om op de hoogte te zijn van Google Posts. Laat ons daarom bij het begin starten: Wat zijn Google Posts?

Lees meer: Wat zijn Google Posts en wat is hun impact op SEO

Welke SEO plugin Wordpress?

Welke SEO plugin Wordpress?

Iedereen met een website zal op de hoogte zijn van het belang van goede SEO om gevonden te worden. Wordpress is het meest populaire platform om websites in te ontwerpen, het wordt gebruikt door zowel grote bedrijven als hobbyisten voor de meest uiteenlopende websites. Wordpress is een CMS dat zwaar leunt op plugins waarmee je extra functionaliteit kunt toevoegen. Zo kun je ook voor de SEO dergelijke hulpmiddelen gebruiken. Met plugins als Yoast, SEMrush, Google Keyword Planner en KeywordTool.io is het alsof je een turbomotor in een auto plaatst, daarmee zal de populariteit en ranking van jouw website enorm snel verbeteren. Welke SEO plugin voor Wordpress kiezen? Lees snel verder!

Lees meer: Welke SEO plugin Wordpress?

SEO waar beginnen?

SEO waar beginnen?

Search Engine Optimization is een populair onderwerp binnen online marketing. Met de juiste SEO kun je meer bezoekers trekken naar een website, je scoort hoger bij de juiste doelgroep en je kunt zonder advertentiekosten toch een product of dienst onder de aandacht brengen met SEO. Waar beginnen kan een lastige vraag zijn omdat er zoveel ingangen bestaan naar Zoekmachine Optimalisatie. Op deze pagina geven we drie handige tips om SEO op een doelgerichte wijze door te voeren op elke website.

Lees meer: SEO waar beginnen?

Wat is SEO?

Wat is SEO?

Online marketing heeft zijn eigen taal met termen en afkortingen. Die zijn niet altijd even duidelijk wanneer je een start wilt maken met geld verdienen online. SEO is wellicht de meeste belangrijke term. De afkorting staat voor Search Engine Optimization, in het Nederlands Zoekmachine Optimalisatie. Door SEO op de juiste wijze toe te passen op een website zal deze hoger scoren in zoekmachines als Google en Bing. De vraag “wat is SEO?” is slechts de start naar succes in online marketing, door deze optimalisatie op de juiste wijze door te voeren kan een website snel uitgroeien en enorme aantallen bezoekers trekken.

Lees meer: Wat is SEO?

Wat is SEO proof?

Wat is SEO proof?

Dat Search Engine Optimization belangrijk is weten we allemaal, hoe je een website optimaal inricht voor de vindbaarheid in Google en andere zoekmachines is niet altijd even duidelijk. Gelukkig zijn er een aantal methodes die je helpen SEO op elke website te implementeren en te optimaliseren. Zo kan elke website SEO proof gemaakt worden.

Lees meer: Wat is SEO proof?

SEO waar op letten?

SEO waar op letten?

Bij het ontwerpen van een website die goed gevonden wordt door zoekmachines als Google moet er rekening gehouden worden met Search Engine Optimization ofwel Zoekmachine Optimalisatie. Bij het webdesign voor een nieuwe website kun je er direct rekening mee houden, ook is het mogelijk een bestaande website aan te passen om de vindbaarheid te verhogen middels SEO. Waar op letten bij webdesign is niet zo ingewikkeld, het is wel van belang op welke wijze je het toepast. Hierbij moet er niet niet alleen gekeken worden naar de SEO richtlijnen maar ook naar de doelstellingen die je met de website wilt bereiken.

Lees meer: SEO waar op letten?

Waar staat SEO voor?

Waar staat SEO voor?

Voor veel mensen is de wereld van online marketing een ondoorzichtig fenomeen waarin veel onbekende termen door de virtuele lucht vliegen. SEO is een afkorting die je steeds terug ziet komen. Het antwoord op de vraag “waar staat SEO voor?” is eenvoudig; Search Engine Optimization ofwel Zoekmachine Optimalisatie. < a href="/wat-is-seo/" title="Wat het nut is van SEO">Wat het nut is van SEO en hoe je dit het beste kunt toepassen in de praktijk vergt wat meer uitleg.

Lees meer: Waar staat SEO voor?

mobiele technische SEO

De ultieme gids voor mobiele technische SEO

Met het aantal smartphonegebruikers in de lift en desktopgebruikers die stagneren en zelfs licht afnemen, is het geen verrassing dat Google mobiel gebruik een centrale plek in haar huidige zoekmachinealgoritme geeft. Mobiel gebruik zal vroeg of laat, en eerder vroeg, de belangrijkste basis worden voor de ranking van je website en dit zowel voor de mobiele als voor de desktopversie. Het is daarom van cruciaal belang dat technische SEO vanuit een mobiel perspectief bekeken wordt. Je wilt immers niet achter de feiten aanhollen als het op SEO en de ranking van je website aankomt.

Lees meer: De ultieme gids voor mobiele technische SEO

Waarom SEO teksten schrijven?

Waarom SEO teksten schrijven?

Een website bestaat doorgaans uit tekst, beeld en video. De verhouding tussen deze elementen is sterk afhankelijk van het karakter van de website, en de doelgroep die je wilt bereiken. Tekst maakt een belangrijk onderdeel uit van nagenoeg elke website, de kwaliteit van de teksten kent meer facetten dan de leesbaarheid voor de bezoeker.

Lees meer: Waarom SEO teksten schrijven?

google voice search

De invloed van voice search op je SEO optimalisatie

Virtuele assistenten zoals Siri, Cortana en Alexa rijzen de pan uit en worden steeds accurater waardoor ook zogenaamde voice search of zoeken via spraakbesturing in de lift zit. Terwijl SEO optimalisatie zich vroeger enkel en alleen op de inhoud (i.e. de teksten) van je website richtte, zien we nu een evolutie naar een steeds belangrijkere rol voor voice search binnen SEO optimalisatie. Voor bedrijven, ondernemingen en websites die van organisch verkeer afhankelijk zijn, is aanpassing van de SEO strategie om ook deze zoekacties binnen te halen van cruciaal belang.

Lees meer: De invloed van voice search op je SEO optimalisatie

SEO expert

5 Redenen om een SEO expert tijdens je website design onder de arm te nemen

Of u als bedrijf nu druk in de weer bent met het realiseren van een nieuwe website te laten maken of eerder de huidige website van nieuwe content en nieuwe producten wilt voorzien, in dergelijk project is meestal een marketing manager, een CEO en nog wat key executives aanwezig. Wie echter vaak over het hoofd wordt gezien en cruciaal is om je website een immense boost in de zoekresultaten te geven, is de SEO expert. Dit kan een interne SEO expert zijn, maar eventueel ook een extern SEO bedrijf. Waarom? Wel, volgens ons zijn er tenminste 5 goede redenen om de opbouw van je website in overleg met een SEO expert te realiseren:

Lees meer: 5 Redenen om een SEO expert tijdens je website design onder de arm te nemen

Bovenaan in Google dankzij deze tips

Bovenaan in Google dankzij deze tips

Bovenaan in Google verschijnen… is het dat niet wat we allemaal willen als we een website uit de grond stampen of met onze online winkel naar zoveel mogelijk klanten op zoek gaan. Wie niet op de eerste pagina van Google verschijnt, maakt maar weinig kans in deze harde virtuele wereld. Er zijn al tientallen boeken en e-books geschreven over hoe je nu bovenaan in Google kunt opduiken en telkens weer zien we standaard zaken zoals de dichtheid van de zoekwoorden, het belang van je H1 en H2, … als basisvereisten opduiken. En hey, wie zijn wij om deze zaken te ontkrachten. Natuurlijk zijn ze van belang. Maar er zijn ook minder voor de hand liggende aspecten die evenzeer je ranking in de zoekmachines een boost kunnen geven. Tijd om enkele van deze zaken op een rijtje te zetten.

Lees meer: Bovenaan in Google dankzij deze tips

Seo vragen

Seo vragen

De afgelopen jaren verzamelden we heel wat seo vragen van onze klanten.
In dit artikel kan je er een heel aantal terug vinden met het antwoord erop.
Heb je zelf nog vragen over SEO Stel ze dan gerust onderaan dit artikel of stuur een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Lees meer: Seo vragen

Wat is jouw SEO score?

Voer een webpagina of website URL en zie hoe deze geoptimaliseerd is voor jouw zoekwoord