Seo vragen

De afgelopen jaren verzamelden we heel wat seo vragen van onze klanten.
In dit artikel kan je er een heel aantal terug vinden met het antwoord erop.
Heb je zelf nog vragen over seo google Stel ze dan gerust onderaan dit artikel of stuur een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Lees hier meer over zoekmachine optimalisatie website

Seo vragen van onze klanten

Seo vraag 1: Hoe zorg je ervoor dat Google weet dat jouw content de originele is ?

Je kan dit doen door de HTML-tag rel="cannonical" toe te voegen in de code op je website.
De HTML-tag rel="canonical" geeft aan de zoekmachines aan welke webpagina (met dezelfde inhoud) de voorkeur heeft om te tonen in de zoekmachines. Deze verwijst in principe naar de eerste pagina die is gemaakt, omdat het origineel de belangrijkste pagina is over dit onderwerp.

seo vraag rel canonical

Seo vraag 2: Is het slecht voor je vindbaarheid wanneer iemand uw content gebruikt ?

Aangezien Google zijn zoekresultaten baseert op meer dan 200 factoren, die elk weer uit meerdere factoren bestaan kan het wel zijn dat een andere website met uw content beter gaat scoren. Dit kan gebeuren, ondanks uw content de originele is, als de andere partij beter scoort op andere factoren waar Google rekening mee houdt.

Seo vraag 3: Wat is een goede URL voor mijn zoekwoord ?

Wanneer je wil gevonden worden voor een bepaald zoekwoord, zorg en dan altijd voor dat dit zoekwoord terug komt in de URL en zo dicht mogelijk bij de domeinnaam zelf.

Als je bijvoorbeeld wil scoren op groupage transport, dan zou volgende URL een goed idee zijn: www.uwdomein.be/groupage-transport/

Seo vraag 4: Heeft de meta omschrijving invloed op mijn vindbaarheid in Google?

De meta omschrijving heeft geen enkele invloed op je SEO. Meta omschrijving wordt enkel gebruikt om zoekers te overtuigen om op uw link te klikken.

seo vraag meta omschrijving

Seo vraag 5: Hoe lang moet de meta-desciption zijn om ook op mobiel volledig zichtbaar te zijn ?

Omdat de meta-omschrijving relevant is om de zoekers op Google te overtuigen om naar uw website te gaan, is ook de lengte hiervan belangrijk.
Voor de mobiele zoekresultaten binnen is deze lengte 106 leestekens ten opzichte van de 156 leestekens voor de desktop zoekresultaten.

Seo vraag 6: Wat is het verschil tussen white, grey en blackhat SEO ?

Bij White hat SEO hoe je rekening met Google's richtlijnen. Je haalt geen rare dingen uit en je loopt dus ook geen risico op een Google penalty.
Let echter wel op wanneer andere wel wegkomen met ongeoorloofde technieken zullen zij het hoogstwaarschijnlijk van je winnen.

Bij black hat technieken worden ongeoorloofde technieken gebruikt. Deze technieken kunnen een lange tijd werken totdat deze door Google verbannen worden (Google updates).
Als je zo een ongeoorloofde seo techniek gebruikt kan het zijn dat je een Google penalty krijgt en al je posities binnen de zoekresultaten van Google zullen verdwijnen.

Bij Grey hat zitten we op een zone tussen white en black hat seo technieken. Deze seo technieken zijn altijd op het randje of wel er net over. Bij deze technieken kan je verwachten dat ze na een bepaalde tijd ook als ongeoorloofde technieken zullen beschouwd worden.

Seo vraag 7: Seo en bloggen, wat hebben ze met elkaar te maken ?

Door een blog toe te voegen op je website kan je voor relevante informatie zorgen. Een bepaalde blogpost kan je dan weer optimaliseren voor bepaalde zoekwoorden zodat deze ook te voorschijn komt in de zoekresultaten van Google. Ook kan je in de blogpost interne linken leggen naar andere relevante pagina's binnen je website. Teven kan je je blogpost ook delen op sociale media om zo extra externe linken te genereren wat ook weer zal bijdrage tot je SEO.

Seo vraag 8: Waarom moet je een mobiel vriendelijke website hebben ?

Het aantal zoekopdrachten dat via smartphones gebeurt stijgt elk jaar. Daarom is het ook belangrijk dat je een mobiel vriendelijke website hebt aangezien Google voorrang geeft in de mobiele zoekresultaten aan websites die ook mobiel vriendelijk zijn.

Via volgende link kan je testen of je website mobiel vriendelijk is: https://www.google.com/webmasters/tools/mobile-friendly/?hl=nl

Seo vraag 9: Wat is de beste manier om aan linkbuilding te doen ?

De beste manier om aan linkbuilding te doen voor SEO is goede content creëren en deze delen op Social Media.
Ook je website op bepaalde bedrijvengidsen aanmelden kan je SEO helpen, ook voor je lokale SEO helpt dit.
Linkbuilding voor SEO heeft ook niets te maken met kwantiteit maar alles met kwaliteit.

Seo vraag 10: Moet ik zoveel mogelijk gastbloggen om linken te verkrijgen ?

Enkel gastbloggen om linken te verkrijgen is geen goed idee. Je moet aan gastbloggen doen om de lezer iets bij te brengen over een relevant onderwerp. Het gaat hier dus echter over de kwaliteit en niet de hoeveelheid van gastblogs.

Seo vraag 11: Wat is een ankertekst ?

Een ankertekst is een woord of woorden groep die doorlinkt naar een andere webpagina of andere plaats binnen een webpagina.

Seo vraag 12: Hoe worden keyword metatags best gebruikt ?

De keyword metatag wordt niet meer door Google gebruikt voor je rankings. De keyword metatag wordt echter wel nog gebruikt door Yahoo en Bing om posities te bepalen binnen hun zoekmachine.
Aangezien Google in België 98% van het marktaandeel heeft ragen wij altijd aan om de keyword metatag te verwijderen.

Extra tip: Veel bedrijven gebruiken echter nog steeds te keyword metatag, hierdoor is makkelijker voor ons om te kijken op welke zoekwoord onze concurrenten zich focussen.

Seo vraag 13: Helpt een Google Partner met SEO ?

Een Google heeft helemaal niets met SEO te maken. De Google Partner is een erkenning voor bedrijven die voldaan hebben aan bepaalde voorwaarden betreffend de Adwords.
Dus de betalende zoekresultaten van Google.

Laat je dus nooit iets wijsmaken dat een bedrijf een partnership met Google heeft en zij je alleen maar goeie resultaten kunnen geven in de organische zoekresultaten van Google.

Seo vraag 14: Is de koppeling van mijn Google bedrijfspagina met mijn website van belang voor SEO ?

Door je Google Mijn Bedrijfspagina te koppelen aan je website, geef je aan Google aan dat je website wordt beheerd door het zelfde bedrijf als de Google Mijn Bedrijfspagina.
Je kan je Google Mijnbedrijfspagina koppelen met je website doorgebruik te maken van de rel="publisher" tag.

seo vraag rel publisher

Seo vraag 15: Hebben afbeeldingen een invloed op SEO ?

Door je afbeeldingen te voorzien van de juist title en alt-tags gaat Google begrijpen waarover de afbeelding gaat. Dit in combinatie met je geoptimaliseerde tekst voor SEO zal ervoor zorgen dat Google een goed beeld kan vormen waarover de pagina gaat.

Te grote afbeeldingen hebben dan weer een negatieve invloed op de SEO. Aangezien het dan langer duurt voordat de pagina geladen wordt.

Seo Vraag 16: Een bedrijf belooft mij nummer 1 positie in Google kan dit ?

Niemand kan je een bepaalde positie binnen de organische zoekresultaten van Google garanderen.
Meestal geldt hier hoe groter de beloftes, hoe slinkser de trucjes die gebruikt worden en hoe groter de problemen achteraf.

Seo is nu eenmaal een proces dat een hele tijd in beslag neemt en waar je continue bezig mee moet zijn.
Volgens ons mag de focus niet liggen op welke positie sta ik voor welk zoekwoord maar eerder op, stijgen de maandelijkse bezoekers komende van Google ? Hier moet een evolutie in te zien zijn, is dit echter niet het geval moet je gaan bijsturen waar nodig.

seo vraag nummer 1 google

Seo vraag 17: Hoe krijg ik mijn bedrijf zo hoog mogelijk in de "local stack" ?

Wat is "local stack precies"
Bij zoekresultaten met een lokale intentie (restaurant, bakkerij, school, ...) toont Google 3 resultaten onder een map. Deze weergave wordt ook wel local stack genoemd.

Door je Google Mijn Bedrijfspagina te koppelen aan je website, kan Google je bedrijfsgegevens verifiëren. Tevens dragen je bedrijfsdetails die terug te vinden zijn in de online bedrijvengidsen mee aan het succes hiervan. Hoe meer vermeldingen en ook consistentie in deze vermeldingen zorgen voor een betere positie in de local Stack.

seo vraag local stack

Seo vraag 18: Waar moet je je op focussen bij het schrijven van teksten voor je website ?

Leg je focus per pagina op 1 onderwerp. Dit is niet alleen duidelijk voor je bezoeker maar ook voor Google.
Dit wil dus ook zeggen dat je de focus legt op 1 zoekterm met synoniemen en aanverwante informatie.

Seo vraag 19: heeft sociale media invloed op SEO ?

Er is geen bewijs dat links op sociale media daadwerkelijk een directe invloed hebben op SEO.
Sociale media hebben eerder een indirecte invloed op SEO. Stel je maakt een nieuw hoogwaardig blog artikel op je website. Hierna post je dit op sociale media. Door dit op sociale media te posten krijgen meer en meer mensen (en influencers) dit zien. Sommige van deze mensen zullen dit bericht zelf vermelden op hun eigen blog. Hierdoor krijg je dan een link naar het blog artikel dat je geschreven hebt. Een link heeft wel een directe invloed op je SEO. Doordat je deze link verkregen hebt door het blog bericht te posten op sociale media kunnen we in dit geval spreken dat dit een indirecte invloed heeft gehad op je SEO.

Heb je nog vragen over SEO ? Stel ze gerust hier benenden of stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

seo content