website laten optimaliseren

Website laten optimaliseren

Hebt u al een eigen website, maar hebt u het gevoel dat u er minder uit haalt dan er misschien wel in zit? Bij Jakency kan u uw website laten optimaliseren. Hoe? Dat leest u hieronder.

Wanneer een website laten optimaliseren?

Vooraleer u kan beslissen of het de moeite loont om uw website laten optimaliseren, zetten we even op een rijtje wat een moderne website zoal moet bevatten en kunnen.

Een website moet goed vindbaar zijn in Google.

wat is seo optimalisatie en waarom heb je het nodig? Lees hier meer over google zoekmachine optimalisatie.

Doe de test en tik een belangrijk zoekwoord in uit uw sector. Komt u uw eigen website pas na pagina 3 tegen, dan is er een probleem. Surfers bladeren immers zelden verder dan pagina 1 in de zoekresultaten. Denk even in hoeveel websitebezoekers u al mislopen hebt hierdoor!

Een website moet responsive zijn.

Daarmee bedoelen we: goed leesbaar op een smartphone of tablet. Verschijnen er piepkleine lettertjes en moeten bezoekers constant in- en uitzoomen op hun scherm om uw website te kunnen lezen? Hoog tijd om de website laten optimaliseren.

Neen tegen flash, ja tegen animaties.

Flash is uit den boze: het wordt niet weergegeven op smartphones en al evenmin op apple-computers. Bovendien vertraagt het uw website aanzienlijk waardoor de meeste bezoekers al afgehaakt zullen hebben vooraleer ze nog maar de homepagina hebben gezien. Daarbij is alle content in flash niet leesbaar door zoekmachines, waardoor u kostbare plaatsen zakt in de ranking. Gebruik liever subtiele animaties waarmee u de bezoeker engageert en in de website meezuigt.

Snelheid, snelheid, snelheid.

Websitebezoekers zijn bijzonder ongeduldig. De laadtijd van uw website mag daarom maar maximum 3 seconden duren, zo niet haken ze af. Nieuwere websites zijn dankzij nieuwe technologieën stukken sneller dan oude. Een bijkomende reden om de snelheid van uw website laten optimaliseren zijn de hogere scores die uw website in Google scoort net dankzij die extra snelheid.

Modern webdesign: een must.

Hedendaagse websites bevatten vaak paginabrede foto’s, een intuïtieve navigatie en duidelijke call-to-actions, benadrukt met subtiele animaties. Bevat uw website nog verouderde designelementen (zoals muziek op de achtergrond of teksten die in verschillende kleuren oplichten), te kleine foto’s en een gepasseerd lettertype, dan is het hoog tijd voor iets nieuws.

Herkent u één of meerdere van de bovenstaande punten? Dan doet uw website u wellicht meer kwaad dan goed en schakelt u beter een professionele webdesigner in zoals Jakency. Het maximum uit uw website halen? Contacteer Jakency!

zoekwoorden-dichtheid