2016 SEO Trends

2016 SEO Trends

Wat zijn de verwachte SEO Trends in 2016 ?

Hieronder vindt u enkele voorspellingen van de SEO trends in 2016. Lees op Jakency ook meer over de veelgestelde seo vragen.

Geautomatiseerd verkeer en Black Hat technieken

Geautomatiseerd verkeer en Black Hat technieken zullen als eerste door Google aangepakt worden. Google gaat in 2016 nog harder optreden tegen het geautomatiseerde verkeer en het gebruik van Black Hat toestanden

SEO gaat een meer geïntegreerde oplossing vormen

Oude SEO technieken gaan stilletjes verdwijnen en we moeten meer naar SEO kijken als een geïntegreerd deel van onze online marketing activiteiten.
In het jaar 2016 gaan SEO specialisten eindelijk in zien dat SEO niet alleen staat maar een onderdeel is van een business strategie

Meer focus op Social Media

social media seo

De meeste specialisten zijn ervan overtuigd dat Social Media marketing binnen ondernemingen moet blijven groeien.
Met het uitbrengen van Google's Rankbrain en andere recente aankondigen is het duidelijk dat Google inzet op verschillende factoren waaronder vertrouwen (Trust).
Social Media is dan ook een belangrijke bron om te bepalen wie en welke content het meest belangrijk is om te delen of hoog in Google te laten verschijnen.

Branding: Wordt een autoriteit online

U zelf positioneren als een expert in uw vakgebied aan de hand van online branding zal nu ook weer belangrijk zijn. Als u aanzien wordt als een online autoriteit zal u zelf ook meer over SEO weten en zal u een grote voorsprong hebben op andere ondernemingen.

Online video's zullen nog belangrijker worden in 2016

Begin van dit jaar zal online video nog meer beginnen te groeien. Video heeft nu al een impact op de zoekresultaten binnen Google en dit zal volgens sommige experten alleen maar toenemen.
Online video is dan ook een belangrijk medium geworden voor het delen op Social Media buiten SEO. We wachten dan ook vol spanning af wat dit in 2016 gaat geven.

Groei in artificiële intelligentie bij Google

We gaan een duidelijke verschuiving zien naar "intent gebaseerde zoekresultaten". Dit was al te verwachten bij de aankondiging van Rankbrain eind 2015 door Google.

Meer semantisch

Met meer en meer websites die gebruik beginnen te maken van semantische markup en het steeds slimmer worden van Google, zullen websites met semantische markup 2016 gaan domineren. Oude zoekwoorden strategieën zullen vervagen en het zal steeds belangrijker worden om een autoriteit te zijn binnen uw markt door gebruik te maken van relevante en goede inhoud.

AMP Mobile en mobiele websites zullen domineren

Aangezien Google zelf deel uitmaakt van de AMP Mobile revolutie om mobiele websites beter en sneller te laden, gaat dit zeker nog een grotere invloed hebben op de zoekresultaten binnen Google.

2016 SEO Trends conclusie

seo 2016 trends

In bovenstaand artikel hebben we enkele interessante ideën voor u besproken voor de SEO trends in 2016..

De voor ons belangrijkste SEO Trends voor 2016 zijn het worden van een autoriteit binnen je vak gebied door het maken van goede en relevantie content en dit in samenwerking met Social Media.
Tevens het gebruik van semantische Markup zal een grote invloed in 2016 gaan hebben.Wie weet wat 2016 nóg voor ons in petto heeft op vlak van SEO, we raden u dan ook aan de meest interessante SEO blogs op te volgen.

Google Adwords top 4, geen advertenties meer aan de rechterzijde