Bovenaan in Google dankzij deze tips

Bovenaan in Google dankzij deze tips

Bovenaan in Google verschijnen… is het dat niet wat we allemaal willen als we een website uit de grond stampen of met onze online winkel naar zoveel mogelijk klanten op zoek gaan. Wie niet op de eerste pagina van Google verschijnt, maakt maar weinig kans in deze harde virtuele wereld. Er zijn al tientallen boeken en e-books geschreven over hoe je nu bovenaan in Google kunt opduiken en telkens weer zien we standaard zaken zoals de dichtheid van de zoekwoorden, het belang van je H1 en H2, … als basisvereisten opduiken. En hey, wie zijn wij om deze zaken te ontkrachten. Natuurlijk zijn ze van belang. Maar er zijn ook minder voor de hand liggende aspecten die evenzeer je ranking in de zoekmachines een boost kunnen geven. Tijd om enkele van deze zaken op een rijtje te zetten. Contacteer ons vandaag nog voor mee seo advies.

Bovenaan in Google dankzij FAQ

Bovenaan in Google dankzij FAQ

Google en andere zoekmachines houden van websites die een antwoord op directe vragen bieden. Google scrolt echt doorheen websites op zoek naar antwoorden op directe vragen zoals ‘Wanneer is de verjaardag van Kanye West?’. Terwijl Google vroeger standaard bij Wikipedia uitkwam, is dit steeds minder het geval en verschijnen steeds vaker ‘gewone’ websites die een direct antwoord op deze vraag bieden bovenaan in Google. Zoek daarom uit welke vragen jouw website kan beantwoorden en beantwoordt ze ook op jouw website.

Bovenaan in Google dankzij betalende advertenties

Bovenaan in Google dankzij betalende advertenties

Hoewel misschien niet echt wat je hier verwacht, is het toch heel voor de hand liggend en werkt het nog altijd perfect. Je kan alle SEO tips die je tegenkomt ook gewoon negeren en betalen voor PPC (pay per click) advertenties. Hoewel je advertenties best aan bepaalde voorwaarden voldoen en relevante landingspagina’s en een goed product ook handig zijn, is geld ook een manier om bovenaan in Google te verschijnen.

Bovenaan in Google dankzij mobiele optimalisatie

Bovenaan in Google dankzij mobiele optimalisatie

Het zou ondertussen moeten geweten zijn, maar we herhalen het maar al te graag en met stip. Maak je website compatibel voor mobiele bezoekers met een smartphone, tablet,… Een paar jaar geleden was dit misschien nog niet echt een must, maar op dit moment is het gewoon cruciaal en van levensbelang voor je website en de ranking van je website in zoekmachines.

Bovenaan in Google dankzij een snelle website

Bovenaan in Google dankzij een snelle website

Hecht belang aan de snelheid van je website! De snelheid van je website is een belangrijke factor binnen het SEO wereldje en binnen het wereldje van bovenaan in Google verschijnen. Er bestaan verschillende tools die de snelheid van je website meten en die je ook tips geven om deze snelheid te verbeteren. Wat ook kan helpen, is je page load verminderen.

Bovenaan in Google dankzij je aanwezigheid in Twitter

Bovenaan in Google dankzij je aanwezigheid in Twitter

Hoewel dit de laatste tip is om je website bovenaan in Google te krijgen, is het dus zeker en vast niet de laatste tip in het rijtje van tips. Toch is het een tip die er gewoon bij moest omdat hij sinds de deal tussen Twitter en Google steeds belangrijker is geworden. Als je nu dan ook naar een merk of persoon zoekt, zal je vaak een verslag van hun tijdlijn op Twitter zien. Zorg er dus voor dat je regelmatig een tweet de wereld instuurt.

Website laten optimaliseren