Wat zijn Google Posts en wat is hun impact op SEO

Google Posts seo

Google is een dynamisch bedrijf dat continu leuke nieuwigheden en functionaliteiten op de markt brengt. Eentje daarvan zijn de Google Posts voor kleine ondernemingen die over een Google My Business account beschikken. Geen idee wat Google Posts zijn? Niet getreurd, het kostte ons ook even tijd om het verschil tussen Google My Business en Google+ te ontdekken… laat staan om op de hoogte te zijn van Google Posts. Laat ons daarom bij het begin starten: Wat zijn Google Posts? Neem vandaag nog contact op met Jakency

Wat zijn Google Posts?

Google Posts werden voor de eerste maal tijdens de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2016 getest en gaven kandidaten de mogelijkheid om updates te posten die onmiddellijk in de zoekresultaten en op Google Maps verschenen. Deze posts werden uitgerust met dropdowns zodat gebruikers van Google meteen ook cruciale aan de post gelinkte informatie konden raadplegen en met de mogelijkheid om ze op sociale media zoals Facebook, Twitter en Google te delen. In 2016 werden vervolgens enkele ondernemingen en privé-personen zoals artiesten aan de proefperiode toegevoegd. Omdat de resultaten zo bevredigend waren, was een verdere roll-out in 2017 het logische gevolg.

Op Google posten is een nieuwe manier om relevante en ‘vers van de pers’ informatie met mensen die naar jou zoeken, te delen. Via afbeeldingen, video’s en zelfs geanimeerde GIF’s kan je jouw bezoekers in vervoering brengen. Daarnaast kunnen er ook interne links worden toegevoegd. Deze verbeterde vorm van informatie delen, zorgt ervoor dat Google bezoekers nieuws direct uit eerste bron vernemen.

Hoe Google Posts gebruiken?

Eerst en vooral… Google Posts zijn op dit moment misschien nog niet voor jou beschikbaar. Hoewel er al heel wat landen van de roll-out deel uit hebben gemaakt. Heb je Google Posts toch al ter beschikking dan is het gebruik heel eenvoudig. Gewoon aanloggen op je My Business Google account en je zal meteen de optie ‘create a post’ zien staan. Google geeft wel duidelijk aan dat iedere post na 7 dagen zal verwijderd worden zodat de Google Posts steeds tijdelijk blijven.

Impact van Google Posts op SEO

Click-through rate

We zullen nog even moeten wachten om het echte effect van Google Posts op CTR (click-through rate) te kunnen bepalen. Toch zeggen we waarschijnlijk niets wereldschokkend als we jullie vertellen dat als de posts op een gepaste wijze worden gebruikt ze de aandacht zullen trekken, vertrouwen zullen wekken en desgevolg ook de CTR positief zullen beïnvloeden.

Het feit dat je autoplay GIF’s kunt toevoegen die in de zoekresultaten verschijnen, zal het effect in de zoekresultaten een extra boost geven. Wij zijn er rotsvast van overtuigd dat mensen die nu Google Posts gaan gebruiken een streepje voor op de concurrentie zullen hebben.

En last but not least… als je Google Posts gaat gebruiken zal Google dat zonder meer waarderen. Google gaat je immers zelf in de schijnwerpers plaatsen en gaat je op een of andere manier net dat ietsje grager zien dan de anderen.

Impact van Google Posts op je ranking in de zoekresultaten

Rekening houdende met het tijdelijke karakter van je posts, verwachten we niet dat Google ooit zal toegeven dat de posts een effect op je ranking hebben. Daarom dat we Google Posts op dit moment zouden aanraden als een tool om je CTR en daarmee samenhangend het bezoekersverkeer naar je website te verbeteren.

Wij zijn alvast zeer verheugd over het potentieel van de Posts aangezien het een extra dimensie aan SEO toevoegt.

Welke SEO plugin Wordpress