White Hat versus Black Hat zoekmachine optimalisatie

Als het gaat om zoekmachine optimalisatie dan kun je naar 2 invalshoeken kijken, de zogenaamde "goede" kant (white hat seo) en de "foute" kant (black hat seo).

Het moge duidelijk zijn dat White Hat SEO de bedoelde manier en werkwijze van Google voorstelt als het gaat om het optimaliseren van je website voor Google. Bekijk op Jakency ook hoe je je categorie├źn kan optimaliseren.

Black Hat SEO is eigenlijk een noemer voor alle niet toegestane trucjes die je kunt uithalen om hoger in de zoekmachines te komen. Veelal werken deze trucjes maar heel kort voordat Google er achter komt en het afstraft.

Een veel voorkomende black hat seo techniek is het plaatsen van keywords op je website in dezelfde kleur als je achtergrondkleur. Zodoende kunnen je bezoekers deze woorden niet zien maar de zoekmachines wel.

Zo kon je hoger in de zoekmachines komen op deze verschillende keywords. Google is inmiddels natuurlijk zo ver dat je hierop hard afgestraft wordt.

Eerlijk duurt het langst en daarom zal Black Hat SEO op de lange termijn nooit kunnen winnen. Ik zou je ook absoluut aanraden om je te allen tijde volledig te focussen op White Hat SEO.

Door je altijd aan de voorschriften van Google te houden zul je op de lange termijn een stabiele positie in de zoekmachines krijgen.

Interactie en blogreacties op je website zijn goed voor SEO!