Top 11 SEO blogs die je in 2016 moet volgen.

top seo blogs 2016

Zoals jullie weten veranderd zoekmachine optimalisatie voortdurend. De afgelopen jaren zagen we Panda en Penguin updates, het toenemen van belangrijkheid van semantische SEO, nieuwe functies beschikbaar in Adwords, updates in Google plus en nog veel meer. Eén van de beste manieren om op de hoogte te blijven van al dat SEO nieuws, is het volgen van de meest populaire blogs. Tevens is het niet altijd zo dat hetgeen u zoekt van SEO nieuws op een SEO Blog altijd het laatste nieuwe is. De onderwerpen, de relevantie, video’s en dergelijke is wat de ene blog onderscheid t.o.v. de andere. Daarom hebben we een lijstje gemaakt van de, volgens ons, meest te volgen SEO blog in 2016.

Officiële Google Blog

De Google Blog. Dit is natuurlijk de blog van Google zelf die je moet volgen. Hij wordt veel bijgewerkt en de informatie hierop is altijd accuraat. Echter is deze blog puur voor het laatste nieuws van Google. Je zult hier dus geen tips over bepaalde onderwerpen vinden.

Search Engine Land

Search Engine Land. Ongetwijfeld de meest populaire blog rond SEO die er is. Het heeft altijd als eerste het laatste nieuws en vele artikelen behandelen slechts één onderwerp zodat al de vragen over dit onderwerp behandeld kunnen worden. Ze hebben een reeks van vaste schrijvers die elke dag hun bijdrage doen. U zal ook merken dat dat er een goede variëteit is tussen de onderwerpen.

Search Engine Watch

Search Engine Watch. Dit is ook één van de belangrijkste blogs die er op het web te vinden is voor SEO. Zeker één van onze favorieten om voor bepaalde onderwerpen onderzoek naar te doen. Terwijl Search Engine Land meestal de eerste is om het nieuws te brengen, gaat Search Engine Watch er meestal nog iets dieper op in en publiceren ze net iets vaker content.

Search Engine Journal

Search Engine Journal. Deze blog maakt gebruik van gastbloggers, zodat je altijd verschillende onderwerpen door verschillende bloggers krijgt. Het behandelt ook nog steeds nieuws zoals de vorige 2 SEO Blogs, maar ze doen dit met iets interactieve content. Denk maar aan video’s, infographics en meer gedetailleerde uitleg.

Moz

Moz. Moz is er al sinds 2004 en ze publiceerde een aantal van de beste handleidingen voor beginnende SEO’ers. Tevens kan je hier ook veel geavanceerde en gedetailleerde content terug vinden. Ze hebben niet echt een SEO nieuws sectie, maar gaan vaak wel in op populaire onderwerpen.

KISSmetrics

KISSmetrics. Dit is een zeer leuke blog die meer de focus legt op het gebied van data en statistieken. Hoewel ze vaak ook artikelen posten die geen betrekking hebben tot SEO, posten ze toch een paar keer per week een artikel over SEO dat u kan helpen. Als u opzoek bent naar een blog met gedetailleerde content en niet enkel over SEO dan moet je hier zeker een kijkje gaan nemen.

HigherVisibility

HigherVisibility. Deze blog focus zich nog al op “wat betekent dit voor u” principe van SEO. Ze vertellen niet alleen wat het nieuws inhoud maar leggen je ook stap per stap uit hoe je dit kan toepassen. Deze blog is er voor nuttige adviezen voor het verbeteren van je SEO.

Content Marketing Institute

Content Marketing Institute. Deze blog wordt alsmaar belangrijker want het legt zijn focus op content (inhoud). Hoewel SEO slechts een deel van de onderwerpen is, zoals bij Kissmetrics, biedt het veel informatie en advies dat u gemakkelijk kan toepassen voor uw SEO praktijken. Nu dat content een cruciaal belang speelt op het gebied van SEO valt deze blog zeker niet te misse.

HubSpot

HubSpot. De artikelen op hubspot lezen gemakkelijk en zijn ook eenvoudig te begrijpen. Tevens heeft hubspot ook artikelen over andere onderwerpen zoals verkoop en webdesign. Zeker de moeite.

Frankwatching

Frankwatching. Een Nederlandstalige blog waar je ook geregeld een artikele kan vinden over SEO. Maar je kan er natuurlijk veel meer vinden dan enkel SEO. Vaak komen er ook artikelen op over andere onderwerpen zoals social media, webdesign, ecommerce,.. . Voor Nederlandstalige de blog om te volgen.

Bloovi

Bloovi. Je zal hier niet direct uitgebreide informatie vinden over SEO. Maar wat je er wil vindt is n-industrie nieuws en zeker over de Belgische markt. Tevens posten ze ook regelmatig handige inzichten over bepaalde onderwerpen zoals facebook, ecommerce, startups, … . Tevens is er ook een mooi overzicht waar er trainingen of events te doen zijn. Als Belgisch bedrijf volgen wij dan zeker hun blog waar altijd wel nuttige informatie op te vinden is.