zelf website maken

Een website zelf maken of een website laten maken?

Vaak krijgen we van ondernemers de vraag wat het voordeel is van een website te laten maken en of ze niet zelf een website kunnen maken.
Maar kan je nu zelf je eigen website maken of laat je dit beter door een professional doen ?
Wat zijn de kwaliteiten die je nodig hebt om een website te maken ?

Je bezit de nodige technische kennis om een website te maken.

Ken je wat van xhtml, css, php en javascript, dan ben je al een eind op weg. Ook het gebruikt van grafische programma’s is belangrijk voor het maken van een nieuwe website.

Software en hardware voor het maken van je nieuwe website.

Uiteraard moet je ook over een pc beschikken als je een website wil gaan ontwikkelen. Buiten een pc heb je ook een aantal (legale) programma’s nodig zoals photoshop en zulke programma’s kosten toch snel ook al wat geld.

Hosting en domeinnamen

Je nieuwe website moet natuurlijk ook beschikbaar zijn op het internet en daarvoor heb je dan natuurlijk ook hosting nodig. Via je domeinnaam komen de bezoekers dan op je website terecht. Het is tevens belangrijk om voor een goede hosting partner te kiezen. Het zou natuurlijk spijtig zijn moest je website en email verkeer meer offline dan online zijn.

Zoekmachine optimalistie (SEO)

Het is ook belangrijk dat je nieuwe website gratis bezoekers genereert die je onderneming daarvoor niet kende. Daarom moet je ook de nodige kennis hebben van zoekmachine optimalisatie om je website hoog te laten scoren binnen Google.

Tevreden met je eigen webdesign.

Iedereen kan in principe zelf een webdesign in elkaar knutselen, maar over het algemeen kan je toch aannemen dat de kwaliteit van een webbureau toch stukken hoger ligt, tenzij je zelf een ongelofelijk webdesign talent bent natuurlijk.
Heb je geen verstand van alle bovenstaande zaken, laat dan zeker je website over aan professionals. Het zal je niet alleen een grote teleurstelling besparen maar ook nog eens een hoop tijd en geld.
Geld kan dikwijls een bepalende rol spelen waarom ondernemers zelf een website gaan bouwen. Wij gaan ervan uit dat onze website die we bouwen zich op termijn dubbel en dik terugverdienen.

Wil je meer informatie over hoe wij dit zien, neem dan even contact met ons op. Je kan ons altijd bereiken op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of op het nummer 0478/732118.